Stručni tekstovi

Sportska medicina- Osnova savremenog treninga

Fizička aktivnost može da zameni svaki lek, ali nijedan lek ne može da zameni fizičku aktivnost.

Hemoroidi

Najčešći uzročnici krvarenja, svraba, osećaja pritiska i nepotpunog pražnjenja debelog creva su HEMOROIDI u narodu poznatiji kao šuljevi

Kontinuirana medicinska edukacija

Kontinuirana medicinska edukacija zaposlenih u Aqualab laboratorijama i Family Medica ordinacijama

Preventivni pregledi

„Bolje sprečiti nego lečiti“, svima već poznatt.., a da li   se  svi toga zaista pridržavamo?

Preeklampsija

Da li znate koliko žena razvije preeklamsiju (PE) tokom trudnoće? Čak 3-5%.

Značaj skrining pregleda

Skrining podrazumeva redovne preglede kod osoba određenih godina starosti i pola, bez obzira na to što nemaju nikakve tegobe.

Prevencija malignih bolesti

Maligne bolesti predstavljaju grupu od oko 200 bolesti čije su osnovne karakteristike nekontrolisan rast i širenje nenormalnih (malignih) ćelija. Bolest se može javiti na bilo kom delu tela ili organu. Kod žena, najčešće nastaje u dojkama, debelom crevu, ginekološkim organima i plućima. Kod muškaraca, najčešći su rak pluća, debelog creva i prostate. Za maligne bolesti

Kondilomi

Kondilomi ( genitalne bradavice, polne bradavice) čest su problem današnjice.Toliko ćest da pretstavlja broj 1 u svetu prema broju zaraženih, kada je reć o polnoprenosivim bolestima. Zato je veoma važno ukloniti kondilome što pre, jer se takosprečava njihovo širenje.

Ultrazvučna dijagnostika

Ultrazvučna dijagnostika predstavlja radiološku metodu koja je bezbedna za pacijenta i koja pruža određene podatke o strukturama organizma.

Mezoterapija bola

Mezoterapija je princip lečenja kojom se bolest tretira na samom obolelom mestu, sa specifičnom kombinacijom preparata, (prirodnih preparata ili registrovanih lekova).